В останні місяці, Україна зіткнулася з великими проблемами з енергосистеми через масовані ракетні атаки. В цей критичний час, коли країна бореться за забезпечення стабільного енергопостачання, енергетики звернулися до громадян з проханням максимально економно використовувати електроенергію.

Важливо в данній ситуації зрозуміти, які саме побутові прилади є найбільшими споживачами енергії, та як можна зменшити їх вплив на наші рахунки за електрику.

Електроприлади,скріншот з вільних джерел
Електроприлади,скріншот з вільних джерел

Експерти з "Укренерго" встановили, що значна частина електроенергії в домогосподарствах витрачається на роботу таких приладів як телевізори та комп'ютери. Ці два види техніки разом "пожирають" близько 28% усієї електроенергії.

Цікаво, що звичайний комп'ютер, який використовується приблизно 5 годин на день, може споживати близько 20 кВтгод енергії на місяць, а у випадку з потужними системами ця цифра може сягати 80 кВтгод. Телевізори, в свою чергу, також можуть мати значне споживання, особливо моделі великих розмірів.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

TV, скріншот: YouTube
TV, скріншот: YouTube

Можна зменшити споживання електроенергії без втрати в комфорті. Наприклад, використання ноутбуків замість комп'ютерів, вимкнення телевізора, коли він не використовується, допоможе уникнути непотрібних витрат.

Холодильники, споживають близько 30 кВтгод на місяць, а пральні машини - від 17 до 25 кВтгод, якщо використовувати їх двічі на тиждень. Якщо не користуватися електрочайником, то можна заощадити до 22 кВтгод на місяць.

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Мікрохвильовка споживає вдвічі менше енергії за такий же період часу. Фени, якщо використовувати їх лише годину на тиждень, витрачають від 2,5 до 5,5 кВтгод.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua нові тарифи на електроенергію: скільки заплатимо за кВт/год у травні