Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, від успіху СОР26 залежатиме, чи вдасться людству уникнути кліматичної катастрофи.

«Сучасна наука стверджує, що підвищення глобальної температури планети більше, ніж на 1,5 градуса за Цельсієм, матиме для людства тяжкі наслідки. За новими розрахунками, щоб обмежити підвищення температури до 1,5 градуса і досягти вуглецевої нейтральності до середини 21 століття, людству потрібно скоротити викиди на 45% до 2030 року», - пояснив Костянтин Яловий.

На думку Ялового, головним етапом підготовки до СОР26 в Україні стало створення оновленого Національно визначеного внеску до Паризької угоди. Цей документ є національним планом розв'язання проблем зміни клімату. Такий кожна країна – учасник Паризької угоди – подає ООН напередодні міжнародної зустрічі.

«В оновленому Національному внеску Україна декларує до 2030 року скоротити викиди парникових газів на 65% у порівнянні з рівнем 1990 року. Попереднє зобов’язання полягало у скороченні викидів лише на 40%», - зазначив Костянтин Яловий.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Він додав, що для досягнення цієї цілі Україна розраховує залучити понад 100 мільярдів доларів інвестицій. Представити оновлені кліматичні зобов’язання та отримати фінансування – є основною метою української делегації на конференції.

«Участь у COP-26 без сумніву є важливою для нашої держави. Адже щоб виконати кліматичні зобов’язання та отримати фінансову підтримку, Україні й справді доведеться реформувати сферу екології», - сказав Костянтин Яловий.