Власну версію подій він розповів в ході брифінгу

Скандальне виключення народного депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга Народу", що сталося у вересні 2020 року, днями доповнила інша резонансна подія. 8 липня нардеп, перебуваючи у Львові на своєму незадекларованому Мустангу, ледь не влетів у Фольксваген – а після цього, як стверджує нардеп Гео Лерос, в його крові був виявлений "букет" наркотичних речовин. Сьогодні Олександр Юрченко особисто відзвітував про ці події, виклавши свою версію.

Олександр Юрченко - фото зі сторінки нардепа на Фейсбук
Олександр Юрченко - фото зі сторінки нардепа на Фейсбук

Версія Юрченка: фальсифікація тестів і "збої" з правозахисниками

Виступ парламентаря відбувся в ході брифінгу, що розпочався 13 липня о 12:00 в кулуарах Верховної Ради.

"Правоохоронні органи декілька годин описували питання ДТП і чомусь не вбачали жодних ознак наркотичного сп'яніння чи будь-чого. Тільки після того, як я зазначив, що я є народним депутатом України, на місце прибув заступник голови обласної патрульної поліції. І вже в нього почали виникати питання щодо якогось мого стану", - повідомляє Олександр Юрченко.

Олександр Юрченко, ДТП - скріншот
Олександр Юрченко, ДТП - скріншот

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами нардепа, він, намагаючись співпрацювати з поліцією, одразу поїхав здавати тести.

"Тести, які відбувалися 5 хвилин, чомусь одразу надійшли в ЗМІ і пішли по всій країні. Після цього правоохоронні органи не дозволяли мені нормально працювати з моїми правозахисниками, яких я викликав після того, як зрозумів, що відбувається фальсифікація тестів", - розповідає Юрченко.

Олександр Юрченко - скріншот
Олександр Юрченко - скріншот

Повторні аналізи і заява Разумкова

Як стверджує нардеп, після того, як його відпустили, він направився до Києва, де повторно здав аналізи в кількох приватних та державних клініках.

"Аналізи на всі наркотики є негативними. Це – розширений аналіз крові, який охоплює більший термін вживання чи невживання, незабаром буде готовий. Я також його надам", - говорить Олександр Юрченко.

Олександр Юрченко - скріншот
Олександр Юрченко - скріншот

Та одразу ж виникає питання – чому народний обранець тільки зараз спромігся виступити перед колегами і тисячами українців, вражених його львівськими "пригодами"? Хоча з моменту тих подій минуло вже 5 днів.

Верховна Рада, Олена Кондратюк - фото ВРУ
Верховна Рада, Олена Кондратюк - фото ВРУ

Варто додати, що на засіданні Погоджувальної ради ситуацію прокоментував особисто і Голова Парламенту Дмитро Разумков.

"Ми побачили черговий скандал з народним депутатом, з кермуванням в нетверезому стані, з ДТП. Мені дуже шкода, що сьогодні в українському Законодавстві немає норми, яка б могла очищати Парламент від таких дій таких колег. Нам треба також попрацювати в цьому плані і внести відповідні зміни", - наголосив в ході виступу Дмитро Разумков.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ
Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

"Депутат-хабарник" і скандальне вигнання

Нагадаємо, на початку осені 2020 року на всю Україну прогримів ще один мега-скандал за участі 32-річного нардепа Олександра Юрченка. А колеги в Парламенті відверто називали його "хабарником".

Скандал розгорівся довкола факту затримання працівниками НАБУ помічника Юрченка на хабарі у розмірі 13 тисяч доларів.

Олександр Юрченко, фото: скріншот з відео
Олександр Юрченко, фото: скріншот з відео

"Олександр Юрченко підозрюється в продажі правок енергетичного Комітету, членом якого, власне, і є "депутат-хабарник". Даний Комітет системно займається корупцією – 12 з 15 депутатів з його членів, скоріше за все, голосують за гроші", - заявив тоді з трибуни Верховної Ради перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин.

А 14 вересня Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук офіційно повідомив про його виключення з фракції "Слуга Народу".

Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ

Тож чим завершиться ця історія та про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.