З'явилася інформація, що потонулим чоловіком на 13 станції Фонтану в Одесі виявився генерал прикордонної служби Валерій Курніков, який став відомим ще в 2014 році, коли служив у Криму і залишився вірним присязі під час окупації півострова.

Очевидці заявляють, що чоловік відпочивав разом з сім'єю на морі, а потім поплив на Хвилеріз і потонув. Рятувальники хоч і витягли тіло на берег, проте медикам на місці довелося лише констатувати смерть. Про це повідомляє Південне управління прикордонної служби на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Крим в окупації
Крим в окупації

У грудні нинішнього року Валерію Курнікову виповнилося б 56 років.

Чоловік почав офіцерську службу ще в 1987 році, в середньоазіатському прикордонному окрузі колишнього СРСР, потім служив у північно-західному, Південному і Кримському напрямках. Виявився останнім керівником Північного РУПС (регіонального управління прикордонної служби) і згодом звільнився, після його розформування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Потім Валерій працював у Посольстві України в Польщі, займаючись різними питаннями співпраці наших прикордонників. Він один з перших, хто назвав події в Криму 2014 року російською окупацією, паралельно здійснюючи допомогу сім'ям українських військовослужбовців, забезпечивши їм збереження і передачу цінної інформації.

"Вічна пам'ять вам, Валерій Валерійович і Царство Небесне. Висловлюємо співчуття рідним і близьким Валерія Курнікова", - йдеться в публікації Південного управління прикордонної служби.

Нагадаємо, Кривонос привітав Краматорськ з Днем визволення міста

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський заявив про будівництво українського військового корабля: з'явилися конкретні терміни

Знай.ua писав, Олексій Пукач отримав довічне за вбивство Гонгадзе: Верховний Суд виніс вирок