Популярні каші, які є в раціоні кожного, можуть приносити не тільки користь, а й значну шкоду. Фахівці перерахували крупи та їхні головні небезпеки для здоров'я.

Вівсянка - популярна каша, з якої багато хто воліє починати день. Ця страва має чимало позитивних властивостей, але й негативні сторони також є.

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, вівсянка містить фітинову кислоту, яка порушує процеси засвоєння кальцію. Також у крупі є крохмаль, який може збільшити ризик розвитку цукрового діабету. Чи це означає, що потрібно відмовлятися від вівсянки - однозначно ні. Але важливо вживати її помірно, додаючи до раціону більше свіжих овочів, фруктів.

Манка - уповільнює процеси травлення і вкрай не рекомендується до вживання особам, які страждають на запори. Також страва протипоказана особам із нирковою недостатністю.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Манна каша, кадр з відео
Манна каша, кадр з відео

Перловка – краще відмовитися людям із підвищеною кислотністю шлунка. Крім того, ця каша провокує процеси газоутворення та метеоризму.

Пшоняна каша - важко перетравлюється, тому її не слід вживати людям, які нещодавно перенесли операції на внутрішніх органах.

Пшоняна каша. Фото: Youtube
Пшоняна каша. Фото: Youtube

Кукурудзяна каша – після порції такої страви може виникнути здуття та тяжкість у животі. Експерти рекомендують відмовитись від цієї каші при загостренні захворювань шлунка.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від овочів теж можна одужати: експерти перерахували головних "ворогів" фігури.

Також наш портал інформував, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.

Крім того, ми писали, краще за будь-якого снодійного: прості продукти забезпечать міцний і якісний сон.