Деякі люди можуть виглядати набагато старшими за свій реальний вік. Серед причин – зловживання деякими не дуже корисними продуктами. Експерти розповіли, яка їжа псує і старить шкіру.

Насамперед слід контролювати в раціоні кількість цукру. Він перетворює колагенові волокна в шкірі на жорсткі згустки і як наслідок шкіра стає в'ялою, а також з'являються зморшки.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Другий по небезпеці для шкіри продукт – алкоголь. При систематичному вживанні таких напоїв часто виникають набряки та проявляється судинна сітка на обличчі. Також спиртне зневоднює шкіру.

Стан шкіри може значно погіршитися через активне вживання хлібобулочних виробів та макаронів. У цих продуктах міститься глютен, який провокує появу пігментних плям на обличчі, набряків в області щік.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Мобілізованим оголосили важливе нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Догляд за шкірою. Фото: скрін youtube
Догляд за шкірою. Фото: скрін youtube

Крім того, з обережністю слід вживати молочні продукти. Вони, безперечно, корисні для організму, але деякі люди не переносять лактозу, через що можуть з'являтися прищі. Характерно, що висипання можуть бути не тільки на обличчі, а й на спині, а також зоні декольте.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від овочів теж можна одужати: експерти перерахували головних "ворогів" фігури.

Також наш портал інформував, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що буде, якщо їсти варену кукурудзу щодня: небезпечні наслідки для організму.