З глобальним потеплінням та розширенням ареалу проживання комах у США почастішали випадки поширення небезпечних хвороб, зокрема східного кінського енцефаліту (СХЕ). Ця хвороба передається через укуси інфікованих комарів і може викликати серйозні наслідки, включаючи високий рівень смертності — до 30% випадків.

Комар, скріншот
Комар, скріншот

Нещодавно в Массачусетсі стався спалах СХЕ, викликаний комарами. В результаті цього, влада ввела обмеження на перебування людей на вулиці у вечірній час у 10 містах. Перший підтверджений випадок зараження стосується 80-річного чоловіка.

Щоб зменшити ризик зараження, влада закрила парки та перенесла масові заходи, особливо у години пікової активності комарів. Жителям рекомендується використовувати репеленти та уникати прогулянок на свіжому повітрі в сутінках і на світанку.

Комар. Фото: скрін youtube
Комар. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Життя ухилянтів перетворять на пекло: як покарають тих, хто проігнорує штрафи від ТЦК Українцям повертають знижки на комуналку: хто отримає 25%, 50% і навіть 100% Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Зміна клімату сприяє зростанню активності комарів у США, що призводить до збільшення тривалості періодів їхньої активності та частіших спалахів небезпечних хвороб.

Нагадаємо, ваша дитина - ваша проблема? Батьків змушують писати відмову від претензій до шкіл у разі НП

Раніше ми писали про те, що п'ятирічний гонщик на новенькому Lamborghini Revuelto розігнався до 300 км/год

Крім того, Знай.ua повідомляв, відомий астролог назвав "поворотні" дати для України у 2025 році: до чого готуватись