Усі власники котиків час від часу стикаються з виявом "ніжностей" своїх улюбленців. Вони залазять на своїх господарів та починають розминати вас так, як ви тісто.

Іноді це може бути навіть болісно, ​​адже дуже часто вони при цьому випускають кігтики.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Причина еволюції

Кішки вперше починають характерно топтати лапками ще маленькими кошенятами, яких годує мама.

"Розмінування" асоціюється із смоктанням, що допомагає стимулювати подачу молока у матері.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Дія топтання можна використовувати як форму тактильного та феромонного спілкування між кошеням та матір'ю.

На м'яких подушечках лап котів є пахучі залози, що виділяють феромони. Саме вони пов'язані з ідентифікацією кота іншими хвостатими та станом здоров'я.

кошеня, фото Pxhere
кошеня, фото Pxhere

Чому доросла кішка топче вас лапами, якщо це властиво кошеням

Для дорослих кішок це також поширена поведінка, яка називається неотенієм. Неотенія – це коли тварина зберігає свої юнацькі фізичні чи поведінкові риси до зрілого віку.

Цілком ймовірно, ці риси корисні для кішок, коли їм потрібно спілкуватися з людьми та іншими котами або тваринами вдома.

Якщо кіт мені ваші коліна, це такий його спосіб сказати, що ви є партнерами або належите до його соціальної групи. Простими словами кіт сприймає вас близькою людиною.

Найчастіше це вказує на те, що вашій кішці зручно.

Котик. Фото: Youtube
Котик. Фото: Youtube

Однак, якщо так зване "розминання" відбувається дуже часто, це може бути ознакою того, що ваша кішка відчуває стрес або біль і вимагає огляду лікаря.

Нагадаємо, що кіт на столі - не завжди хороша ідея: як відучити пухнастика робити це, перевірені поради.

Раніше ми повідомляли, що начебто з іншої планети: котик-мутант із двома парами вух став зіркою мережі завдяки генетичній аномалії.