У людей виникають труднощі із народженням дітей через поширений вірус. Нові дослідження показали, що вірус папіломи людини (ВПЛ), який уже інфікував понад 80% сексуально активних людей, може серйозно впливати на здатність чоловіків мати дітей.
ВПЛ є частою причиною раку шийки матки, однієї з найпоширеніших форм онкології серед жінок. Вчені виявили, що цей вірус часто переноситься чоловіками і може мати серйозні наслідки для їхнього здоров'я.

Лікар. Фото: РБК-Україна.
Лікар. Фото: РБК-Україна.
Лікар. Фото: РБК-Україна.

Відзначено, що вірус ВПЛ високого ризику (ВПЛ-НР) може впливати на якість сперми, збільшуючи окислювальний стрес та знижуючи кількість імунних клітин у спермі.

Нещодавнє дослідження, проведене в Аргентині, виявило, що у чоловіків з ВПЛ-НР спостерігається зниження імунних клітин у спермі та підвищення окислювального стресу, що може погіршувати фертильність.

Зважаючи на ці дані, важливо зазначити, що вакцинація проти ВПЛ є ключовим заходом для запобігання інфекції та пов'язаних з нею проблем зі здоров'ям.

Вакцинація, скріншот: YouTube
Вакцинація, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон
Показати ще

Вакцинація дівчаток вже широко впроваджена, але вакцинація хлопчиків відстає, незважаючи на те, що ВПЛ може впливати і на їхнє здоров'я. За даними ВООЗ, вакцинація може запобігти понад 90% ракових захворювань, пов'язаних з ВПЛ, якщо її проводити до контакту з вірусом.

Нагадаємо, не панікуйте, якщо брови випадають: прості способи повернути їм здоров'я та густоту

Раніше ми писали про те, що можете захворіти або втратити роботу: кого чекають неприємності наприкінці серпня

Крім того, Знай.ua повідомляв, коронавірус «з’їдає» мозок навіть через роки: вчені виявили нові шокуючі наслідки хвороби