Мабуть, кожен з нас хоча б раз у житті зіштовхувався із несподіваною знахідкою – грошима, що лежать просто на дорозі. Одні вважають це удачею і без вагань забирають собі, інші – побоюються можливих наслідків, залишаючи їх на місці. Чи справді підбирати знайдені гроші – це ризик? А якщо й ні, то як правильно розпорядитися ними? Відповідь на ці питання дав священник Олексій Філюк у своєму TikTok.

За словами священника, не варто зважати на різні забобони, які оточують такі ситуації. Він наголошує, що знайдені гроші можна брати, але витратити їх краще на добрі справи. Ідея в тому, що несподіваний прибуток – це шанс допомогти іншим і зробити щось корисне.

Гроші на дорозі, фото: tolksnov.ru
Гроші на дорозі, фото: tolksnov.ru

"Беріть і використовуйте ці гроші для добрих справ. Найкращі інвестиції – це інвестиції у небеса, у милосердя та допомогу іншим," – підкреслив отець Олексій.

Якщо гроші знайдено, і ви вирішили їх забрати, не поспішайте витрачати їх на власні забаганки. Священник радить зробити пожертву, допомогти нужденним або вкласти в щось корисне для громади.

Популярні новини зараз
Українцям масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше ТЦК забирають документи: як діяти 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

Така порада не лише допоможе відкинути страхи, пов’язані із забобонами, а й надасть вашій знахідці вищого сенсу. Витративши ці кошти на добрі справи, ви не тільки зможете допомогти іншим, але й знайдете внутрішній спокій і задоволення від зробленого.

Цікаво, що багато людей досі бояться підбирати знайдені гроші, побоюючись, що вони "притягнуть" біди або негаразди. Однак, священник закликає не зважати на подібні забобони. На його думку, кожна така знахідка – це можливість змінити своє життя або життя іншої людини на краще.

Отже, якщо вам пощастило знайти гроші на вулиці, не соромтеся забирати їх, але зробіть це з користю для себе і суспільства.

Нагадаємо, Кіт Василь буде нещасним: чому не варто давати тваринкам людські імена

Раніше ми розповідали, Чому не можна прощатися через поріг і чим це загрожує: історія забобони, про яку чули всі

Також, Якщо ставите сумку на підлогу, потім не дивуйтеся: прикмети, які врятують вас від нещасть