Чашка кави ввечері може дати зовсім несподіваний ефект і покращити якість нічного відпочинку і до того ж допомогти швидше заснути. Про це розповів експерт зі сну Макс Кірстен, пише видання Tomsguide.

Вважається, що каву не слід пити у вечірній час, тому що напій може негативно вплинути на сон. Втім, не все так однозначно. Не всім людям варто відмовлятися від вечірньої кави.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Фахівець наголошує, що гарячий напій може допомогти деяким людям заснути.

"Кофеїн може парадоксальним чином чинити заспокійливу дію на людей зі СДУГ, допомагаючи їм зосередити свої думки і зменшити психічне занепокоєння, що може полегшити процес засинання", - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Українцям масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Крім того, є люди з високою толерантністю до кофеїну і для них філіжанка напою, випита незадовго до сну, не стане проблемою.

За словами експерта, деякі люди отримують комфорт від щоденної чашки кави. Напій містить антиоксиданти та інші біологічно активні сполуки, які допомагають розслабитися і дарують почуття спокою і комфорту, що сприяє сну.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комбінований удар по здоров'ю: з чим небезпечно вживати курячі яйця.

Також наш портал інформував, краще за будь-який снодійний: прості продукти забезпечать міцний і якісний сон.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.