Дорослим та дітям перебувати у кондиціонованому з комфортною температурою приміщенні безпечніше, ніж у задушливому та перегрітому.

Є дослідження, які свідчать, що зі зниженням температури зменшується ризик госпіталізації з приводу різних захворювань, зокрема серцево-судинних.

Дуже холодно
Дуже холодно

Загалом, кондиціонер – справа корисна, проте важливо дотримуватись певних правил користування ним.

Проводьте регулярне техобслуговування. Брудні фільтри у кондиціонерах можуть поширювати бактерії, що сприяють розвитку респіраторних захворювань. Тому дуже важливо своєчасно здійснювати технічне обслуговування кондиціонера і стежити за чистотою фільтрів.

Популярні новини зараз
МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями Учні залишаться без відпочинку: школи скасовують осінні канікули У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"
Показати ще

Уникайте різкого перепаду температур. Незважаючи на те, що після перебування на жарі хочеться якнайшвидше охолонути, не варто різко знижувати температуру приміщення. Оптимальна температура в кімнаті повинна бути на 5-6 градусів нижче за зовнішню.

Кондиціонери. Фото: Youtube
Кондиціонери. Фото: Youtube

Якщо вам захочеться, можете знизити її ще, але слід робити це поступово і щоразу на кілька градусів. Пам'ятайте, що переохолодження може активізувати збудників хвороб, які вже є в організмі.

Уникати різких перепадів температури слід, якщо ви плануєте виходити з охолодженого приміщення на спеку.

Слідкуйте за вологістю повітря у приміщенні. Повітря в кондиціонованих приміщеннях швидко стає сухим. Це може бути шкідливо для слизових та дихальних шляхів. Час від часу вимикайте кондиціонер, провітрюйте приміщення та регулярно проводьте вологе прибирання.

Кондиціонери. Фото: Youtube
Кондиціонери. Фото: Youtube

Слідкуйте за дітьми. Кондиціонери можна використовувати, якщо у вас вдома є дитина (навіть маленька). У дітей, особливо немовлят, терморегуляція працює зовсім не так, як у дорослих. Це робить малюків вкрай уразливими до перегріву, зневоднення чи навіть теплового удару.

Правильно охолоджене помешкання з доступом свіжого повітря допомагає дитині комфортно спати. Однак так само легко, як перегріти, дитину можна переохолодити. Тому потрібно контролювати температуру та підтримувати її у спектрі 23-26 градусів.

Нагадаємо, що скоро можуть почати штрафувати за кондиціонер: багатьом доведеться заплатити.

Раніше ми повідомляли про 7 правил виживання в аномальну спеку: лікарка розповіла, як уберегти здоров'я.