У теплу пору року стає особливо актуальною проблема, як позбутися комах у будинку.

Замість того, щоб відразу купувати спеціальні дороги засоби, які містять дуже багато хімії, спробуйте поборотися з ними натуральними засобами.

Комарі. Фото: Youtube
Комарі. Фото: Youtube

Поставте сітки

Це перше і, мабуть, найважливіше, що ви можете зробити, щоб позбутися мух, метеликів та комарів. Сітки на вікнах не врятують вас від усіх видів комах, проте значно покращать ситуацію.

Розпиляйте м'ятну олію

Експерти зі спалень відзначили, що олія перцевої м'яти – це чудовий природний засіб відлякати комах, таких як павуки та комарі. Просто додайте трохи цієї олії у воду, змішайте, а потім використовуйте пульверизатор, щоб розпорошити рідину навколо вікон та дверей.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Лаванда, фото rus.media
Лаванда, фото rus.media

Посадіть лаванду

Лаванда - ще один запах, який не подобається комахам. Як і масло перцевої м'яти, додайте краплі лаванди у воду і розпорошіть його по всьому будинку, щоб тримати шкідників у страху. Як альтернатива домовласники можуть розмістити рослини лаванди навколо будинку.

Вимикайте світло

Переконайтеся, що світло вимкнено, коли відкриваєте вікна, особливо після заходу сонця. Багатьох жуків, насамперед комарів, приваблює світло, і вони відлітають до нього.

Вентилятор Xiaomi, gozchina
Вентилятор Xiaomi, gozchina

Увімкніть вентилятор

Вентилятори відганяють мух і комарів, оскільки їм не подобається повітря, що рухається. Поставте вентилятори біля вікна, щоб комахи не проникали усередину.

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Підтримуйте чистоту

Комахи люблять брудне довкілля і ховатимуться у бруді та харчових відходах, що ускладнює порятунок від них. Утримуйте кімнати в чистоті і обов'язково чистіть пилососом хоча б раз на тиждень, щоб комахи, наприклад, павуки, не встигали сплести павутину.

Комар. Фото: скрін youtube
Комар. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що більше не буде ран від чухання: як швидко вгамувати свербіж після комариного укусу тим, що є вдома.

Раніше ми повідомляли, що комарів відлякає, але й вам нашкодить: чим небезпечні фумігатори і як правильно їх використовувати.