Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми побутовими помічниками у будинку, є дуже корисна інформація. Практично з кожним із нас траплялися такі неприємні випадки, коли до сковорідки прилипала їжа. Це не тільки відразу завдає клопоту нам через миття сковорідки, а й їжа втрачає свій пристойний вигляд. Від прилипання до сковороди допоможе один ефективний лайфгак.

Навіть якісна сковорідка з антипригарним покриттям згодом може втратити свої властивості. Однак купувати нову зовсім не треба поспішати. Є добрий спосіб, який допоможе реанімувати сковороду, до якої липне їжа.

Про цей спосіб розповів один із українських блогерів, який часто ділиться корисною інформацією щодо побутових лайфгаків.

Очищення сковорідки, скріншот: YouTube
Очищення сковорідки, скріншот: YouTube

Що зробити, щоб їжа не прилипала до сковорідки

Секрет дуже простий. Все, що вам треба знати, це те, що сковорідку треба просмажити сіллю. Це допоможе від прилипання, яке найчастіше відбувається після миття сковорідки. Також можете посипати сіллю сковорідку тоді, коли вона починає сильно стріляти.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Очищення чавунної сковорідки, скріншот з відео
Очищення чавунної сковорідки, скріншот з відео

Перед смаженням сковорідки сіллю її треба знежирити. Достатньо буде миття миючим засобом та губкою. Тоді поставте її на плиту та нагрійте поверхню. Коли сковорода розігріється, поставте на поверхню ложку солі, як слід покрити всю сковорідку. Після цього вогонь треба зменшити, а сіль періодично перемішувати.

Просмажуйте сіль доти, доки білий колір не зміниться на жовтуватий і не відчується легкий димок. Вже за 10 хвилин її можна буде забирати з вогню.

Очищення сковорідки, скріншот: YouTube
Очищення сковорідки, скріншот: YouTube

Сіль можете висипати та протерти поверхню паперовим рушником. Тоді налийте масло|мастило| і рушником розітріть і поставте на 2 - 3 хвилини на плиту. Після цього протріть насухо рушником та готово! Сковорідку можна використовувати і не переживати, що прилипне до неї їжа.

Нагадаємо, будуть білі, як перший сніг: як швидко випрати шнурки.

Раніше повідомлялося, одна непомітна функція "з'їдає" зарядку смартфона в 5 разів швидше, ніж звичайно.

Також, ідеальний лайфхак, як заморозити малинку, щоб насолоджуватися нею навіть узимку.