Літо у розпалі, але досвідчені городники знають, що сезон вирощування овочів ще далеко не завершено. Липень – це чудова нагода для тих, хто бажає отримати додатковий урожай огірків.

Проте слід враховувати певні особливості та нюанси цього періоду, щоб забезпечити успішне вирощування. Насамперед, слід звернути увагу на вибір сортів. Не всі огірки підходять для пізньої висадки. Для липневої посадки краще вибирати так звані "ранньостиглі гібриди", які відрізняються високою стійкістю до стресів.

Полив огірків. Фото: youtube
Полив огірків. Фото: youtube

Ці сорти мають більше шансів адаптуватися до погодних умов, що змінюються, кінця літа і початку осені, забезпечуючи таким чином кращий урожай.

Підготовка насіння – ключовий етап у процесі вирощування липневих огірків. Фахівці рекомендують провести "холодову терапію" насіння. Для цього їх слід помістити на кілька днів у холодильник. Цей процес допомагає загартувати насіння, підвищуючи стійкість до можливих стресових факторів.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Після холодової обробки насіння слід помістити в розчин стимулятора росту для набухання. Це додатково посилить життєздатність та прискорить зростання огірків.

Людина, яка зриває огірки
Людина, яка зриває огірки

На відміну від традиційного вирощування огірків, липневі посадки мають свої особливості догляду.

Фахівці не рекомендують підв'язувати ці рослини на шпалери. Натомість краще дозволити їм рости по землі. Такий метод вирощування забезпечує найкращий захист рослин від впливу низьких нічних температур, які можуть характерні для кінця літа та початку осені.

У разі несподіваного похолодання, яке може негативно вплинути на врожай, експерти рекомендують обробити рослини препаратом "Епін".

Нагадаємо, в Україні впали ціни на популярні овочі: що подешевшало найбільше

Як повідомляв "Знай.uа", чим підгодувати малину, щоб отримати рясний урожай

Знай.uа писав, мурахи після запеклих боїв ампутують кінцівки своїм пораненим: дивовижне відкриття