Дуже важливо зволожувати повітря в оселі, особливо влітку, коли починається "сезон" кондиціонерів.

Крім того, через часте провітрювання в квартиру залітає багато пилу, наявність якого призводить до алергії.

Спека, фото mixnews
Спека, фото mixnews

Вчені визначили умовну норму, у межах якої люди почуваються комфортно – 40-60%. Якщо її порушити, можна зіткнутися з неприємними наслідками. У таких умовах часто болить голова, сушиться шкіра, страждає імунітет, кімнатні рослини гинуть, а меблі з паркетом розсихаються та тріскаються.

Зволожувач повітря

Це найпростіший спосіб. Продається така техніка зараз у вільному доступі, а також має кілька видів – є парові, ультразвукові та інші зволожувачі.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Водопровідний кран, відчинені двері у ванну

Гаряча вода здатна зволожити повітря, але цей метод не надто ефективний, тим більше в спеку і через витрати на комуналку. Також не варто надовго залишати двері відчиненими, оскільки це може призвести до розвитку грибка.

Приготування їжі

Під час приготування чаю, кави та різних страв виділяється пара, яка теж ненадовго може зволожити повітря.

Процес приготування, фото championat
Процес приготування, фото championat

Кімнатні рослини

Є види рослин, які здатні зволожити повітря – пальми, фікуси та бамбук. Вони виробляють воду через процес фотосинтезу, що надає вологу повітря. Крім того, рослини можуть покращити якість повітря, поглинаючи небезпечні та шкідливі речовини та виділяючи кисень.