Жир у животі - дуже поширена проблема. Хтось постійно з нею бореться, а хтось залишає все на завтра, і не поспішає навіть на прогулянку. Поява такого жиру - наслідок деяких чинників, зокрема генетика, відсутність фізичних вправ чи переїдання.

Існує багато дієт та продуктів, які спалюють жир на животі, але один із українських фітнес-блогерів назвав найдієвіші поради дієтологів.

Дієта / фото: Pixabay
Дієта / фото: Pixabay

За словами дієтологів, насправді ми не можемо орієнтуватися на конкретні ділянки нашого тіла для схуднення. Потрібно худнути загалом, і в процесі ви зможете позбавитися жиру з живота.

"Я завжди прошу своїх клієнтів перестати робити одну річ, якщо вони дійсно хочуть позбавитися великого живота. Я кажу їм вживати менше або повністю припинити вживання висококалорійної солодкої їжі. Зокрема, тістечка, пончики, цукерки, морозиво, печиво і т.д.", - каже одна із дієтологів.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими
Показати ще

Спорт, схуднення, фото: Знай.ua
Спорт, схуднення, фото: Знай.ua

Дослідження National Library of Medicine свідчать про те, що саме дуже смачна, ароматизована, оброблена та солодка їжа призводить до появи жиру на животі. Якщо ж основою вашого раціону є саме таке меню, перейти на холодну індичку або дієтичний суп буде нелегко. Фахівці кажуть, що не треба відмовлятись від таких страв назавжди.

Дієта / фото: Pixabay
Дієта / фото: Pixabay

Для більшості здорових людей солодощі цілком підходять, якщо їх є раз чи два на тиждень, а ваш раціон складатиметься переважно з цілісних продуктів, таких як фрукти, овочі, цілісні зерна, горіхи, нежирний білок (птах, риба, тофу, квасоля та бобові) ), а також жири, такі як оливкова олія та авокадо.

Зазначається, що ці продукти не тільки багаті основними вітамінами та мінералами, яких потребує ваше тіло, але й білками та клітковиною, які допомагають довше залишатися ситими, зменшуючи ймовірність переїдання.

У той же час, якщо ж ви не можете відмовитися від солодкого, дієтологи радять віддавати перевагу сушеним фруктам, зокрема, чорносливу, ягодам, грушам, ананасам. Це допоможе задовольнити потяг до солодкого низькокалорійних продуктів.

Скорочення висококалорійних солодощів - це лише одна зміна, яку ви можете зробити, щоб зменшити жир на животі. Є багато інших кроків, які допоможуть втратити вагу та зміцнити здоров'я: готуйте самі, вживайте низькокалорійні напої, багато рухайтеся та висипайтеся.

Нагадаємо, викинь тональник - візьми банан і зубну щітку: як швидко позбутися "синяка" на шиї.

Раніше повідомлялося, прибирання квартири за п'ять простих етапів, від сміття до посуду: як встояти на ногах.

Також, ложку вранці, ложку ввечері та талія, як у Бріжит Бардо: продукт, який прибере віковий жир.