Фітофтора — це грибкове захворювання, яке може завдати значної шкоди врожаю помідорів. На щастя, існує багато народних методів, які допоможуть вам у боротьбі з цією проблемою.

Про це розповідає ОГО.

Ці методи є найбільш поширеними у використанні та найбільш ефективними.

Молочна сироватка

Розведіть 1 літр молочної сироватки з 10 літрами води і додайте 10 крапель йоду. Обприскуйте томати цим розчином кожні 7-10 днів.

Зелені помідори, фото ogorod
Зелені помідори, фото ogorod

Популярні новини зараз
Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Часникова настоянка

Подрібніть 200 грамів часнику і залийте 10 літрами води. Настоюйте протягом 24 годин, потім процідіть і додайте 1 столову ложку рідкого мила. Обприскуйте томати цим розчином кожні 5-7 днів.

Мідний купорос

Розчиніть 1 чайну ложку мідного купоросу в 10 літрах води. Додайте 1 столову ложку тертого господарського мила. Обприскуйте томати цим розчином кожні 10-14 днів.

Марганцівка

Розчиніть 1 грам марганцівки в 10 літрах води. Додайте 1 столову ложку тертого господарського мила. Обприскуйте томати цим розчином кожні 7-10 днів.

Дріжджі

Розведіть 100 грамів дріжджів в 10 літрах теплої води. Додайте 1 столову ложку цукру. Настоюйте протягом 2-3 годин, потім процідіть. Обприскуйте томати цим розчином кожні 5-7 днів.

Важливо:

  • перед використанням будь-якого народного засобу протестуйте його на невеликій ділянці листя, щоб переконатися, що воно не викликає опіків;

  • обприскуйте томати вранці або ввечері, коли сонце не дуже активне;

  • не обприскуйте томати перед дощем;

  • регулярно провітрюйте теплицю або парник;

  • видаляйте з грядки уражені фітофторою рослини;

  • дотримуйтесь сівозміни.

Обробка помідорів, скріншот: YouTube
Обробка помідорів, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як можна збільшити врожай цибулі на городі.

Як повідомляли раніше, як зробити ефективне добриво з яєчної шкаралупи.

Як писав "Знай" раніше, як правильно поливати яблуню, щоб зібрати великий урожай.