Збереження здоров'я серця — це те, про що повинен думати кожен. На щастя, є багато простих способів покращити здоров'я серця, і один з них вживати в їжу зелень.

Про це розповідає ElegantWomen.

Дослідження показали, що вживання зелені може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань, інсульту та інших проблем зі здоров'ям серця. Це пов'язано з тим, що зелень багата поживними речовинами, які корисні для серця, такими як калій, магній, клітковина та нітрати.

Зелень у супермаркеті, скріншот: Minfin
Зелень у супермаркеті, скріншот: Minfin

Яку зелень слід вживати

Існує багато різних видів зелені, які корисні для здоров'я серця. Деякі з найкращих варіантів включають:

Популярні новини зараз
У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще
  • Шпинат, який багатий калієм, магнієм і вітаміном K, які допомагають регулювати артеріальний тиск і покращують кровотік.

  • Капуста, яка багата клітковиною, вітаміном C і антиоксидантами, які допомагають знизити рівень холестерину та захистити від пошкоджень, викликаних вільними радикалами.

  • Броколі, який багатий вітаміном C, калієм і сульфорафаном, сполукою, яка може допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

  • Листова зелень, така як римський салат, зелена цибуля та крес-салат, багата вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які корисні для здоров'я серця.

Скільки зелені слід вживати

Рекомендується вживати принаймні одну порцію зелені на день. Одна порція дорівнює приблизно одній чашці сирого листя або 1/2 чашці приготовленої зелені.

Як додати зелень до свого раціону

Існує багато способів додати зелень до свого раціону. Ось кілька ідей:

  • Додайте зелень до своїх салатів, сендвічів і омлетів.

  • Приготуйте смузі з зеленню, фруктами та йогуртом.

  • Додайте зелень до своїх супів і тушкованих страв.

  • Перекусіть зеленню, наприклад, селерою або морквою.

Свіжа зелень / фото: depositphotos
Свіжа зелень / фото: depositphotos

Нагадаємо, як вершкове масло, насправді, впливає на організм людини.

Як повідомляли раніше, які продукти харчування краще не вживати перед сном.

Як писав "Знай" раніше, які продукти медики радять їсти кожній жінці.