Лікар-хірург нещодавно поділився тривожною інформацією про потенційну небезпеку чаю у пірамідках.

Виявляється, що при заварюванні такого чаю наночастки матеріалу пакетика можуть потрапляти в наш організм. При регулярному вживанні цього чаю в нашому тілі накопичується безліч таких частинок, що може призвести до запалення тканин.

Чай / фото: Pixabay
Чай / фото: Pixabay

Ці наночастки пластику можуть викликати мутацію клітин, що в кінцевому підсумку може призвести до розвитку онкологічних захворювань. Лікар наполегливо рекомендує уникати таких чаїв і натомість віддавати перевагу листовому чаю.

Є кілька причин, чому чай у пірамідках може бути шкідливим для здоров'я:

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях "Нічого не буде купувати": відома тарологиня попередила українців про нову зброю росії Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще
  1. У пакетики часто кладуть низькоякісну сировину – старе листя, пил та дрібні шматочки. Такий чай не тільки має менш насичений смак, а й містить менше корисних речовин.

  2. Деякі виробники використовують для пакування матеріали, що містять шкідливі речовини, такі як полівінілхлорид (ПВХ). При контакті з гарячою водою ці речовини можуть потрапляти в напій, що може спричинити різні проблеми зі здоров'ям.

  3. У пакетований чай можуть додавати штучні ароматизатори, барвники та консерванти для покращення смаку та зовнішнього вигляду. Ці добавки можуть спричиняти алергічні реакції та інші проблеми зі здоров'ям.

Чай / фото: Pixabay
Чай / фото: Pixabay

Звичайно, не всі пакетовані чаї небезпечні. Багато виробників використовують якісну сировину та безпечні матеріали для пакування. Тим не менш, завжди варто звертати увагу на склад та походження продукту перед його покупкою.

Якщо є можливість, краще вибрати листовий чай, який не тільки смачніший, але й безпечніший для здоров'я.

Раніше ми писали про те, що Ви заварюєте чай неправильно - що потрібно робити з паперовою биркою, щоб не зіпсувати смак

Крім того, Знай.ua повідомляв, що випил квас – втратив права: українцям розповіли, скільки алкоголю в напої і що загрожує водієві

Читайте також: рецепт, який порадує при відключеннях світла: як приготувати полуничний лікер