Морква – це не лише смачний овоч, але й джерело вітамінів, необхідних для нашого організму. Щоб отримати багатий урожай, важливо не лише правильно посадити моркву, але й забезпечити їй належний догляд.

Прополка моркви

Прополка – це видалення бур'янів з грядок. Бур'яни не лише забирають у моркви поживні речовини, світло і воду, але й можуть стати розсадником шкідників та хвороб.

Підживлення моркви на городі
Підживлення моркви на городі

Першу прополку проводять, коли з'являться перші сходи моркви. В цей час бур'яни ще маленькі і їх легко видалити. Прополку потрібно проводити обережно, щоб не пошкодити коренеплоди.

Другу прополку проводять, коли у моркви з'явиться два-три справжніх листочки. В цей час бур'яни вже більші, тому їх видалення буде більш трудомістким.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Надалі прополку проводять у міру потреби, по мірі того, як ростуть бур'яни.

Проріджування моркви

Проріджування – це видалення зайвих сходів моркви. Це роблять для того, щоб коренеплодам було достатньо місця для росту.

Перше проріджування проводять, коли у моркви з'явиться два-три справжніх листочки. Відстань між рослинами в цей час повинна бути 2-3 см.

Друге проріджування проводять, коли у моркви з'явиться 5-6 справжніх листочків. Відстань між рослинами в цей час повинна бути 5-6 см.

Пропушування морки

Пропушування – це розпушування ґрунту навколо рослин. Це роблять для того, щоб покращити доступ повітря і води до коренів моркви.

Перше пропушування проводять після того, як з'являться перші сходи моркви. Глибина пропушування повинна бути 2-3 см.

Надалі пропушування проводять після кожного дощу або поливу. Глибина пропушування повинна бути 5-6 см.

Підживлення моркви, скріншот: YouTube
Підживлення моркви, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як можна збільшити врожай цибулі на городі.

Як повідомляли раніше, як зробити ефективне добриво з яєчної шкаралупи.

Як писав "Знай" раніше, як правильно поливати яблуню, щоб зібрати великий урожай.