Український піаніст-віртуоз і композитор Євген Хмара у програмі «Карабас.LIVE» з ведучим В’ячеславом Матюхіним розповів про нову концертну програму, з якою збирається познайомити шанувальників класичної музики в цьому сезоні.

Він відзначив, що в сучасному світі існують негативні стереотипи про класичну музику.

«Є стереотипи, що класична музика, фортепіанна музика не може бути цікавою, бути якоюсь динамічною. Насправді, якщо говорити про мою місію як композитора і як піаніста у своїй країні – це популяризація популярної інструментальної музики. Я вважаю, що ця музика володіє дуже потужною силою, незважаючи на те, що в ній немає слів. Але я вивчав такий феномен як музична терапія. В принципі, я роблю концерти вже протягом чотирьох років, окремо від тих шоу, які я роблю – це формат музична терапія для особливих дітей», - каже він.

Піаніст зауважує: інструментальна музика, як і музика взагалі, має потужний вплив на наш організм.

«Це не тільки на духовному рівні, а й на фізичному. Тому що ми з вами – це 70 відсотків води, і від звуку, від різної музики структура води змінюється. Дійсно, глядача потрібно чимось залучати в концертну залу. Коли ти просто чуєш, що буде фортепіанний концерт, асоціація у всіх абсолютно одна. На моїх концертах для людей шок, що там є і рок-елементи. Як завжди, наприкінці я колаборую з якимись діджеями. І взагалі, у нас відбувається все, як на дискотеці», - зізнається музикант.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Купцова заявила, що не має жодної пісні, яка прийшла до неї випадково.

Також Знай.ua повідомляв, що Зібров розкрив таємницю своїх вус на мільйон гривень: «За вусами є татуювання».